Jaap Beemster

Tanido: Tot Aller Nut Is Deze Onderneming. Jammer genoeg is het geen Engels acroniem, want internationaal wordt aan mij vaak de vraag gesteld: wat betekent  die naam Tanido? Tsja, wat moet ik dan zeggen?

De zaak werd ooit door mij opgericht nadat ik plotseling werk op free-lance basis aangeboden kreeg door - toen nog - het fameuze Antwerpse surveybureau “Van Sluys & Bayet N.V.” . Zij zijn er dus “de schuld”  van dat Tanido ooit is opgericht.

Nadat de eerste karweien waren uitgevoerd (en de rekeningen waren betaald) werd het “echte” doel van de zaak steeds duidelijker: de beste surveyor ter wereld worden! Die begintijd is onvergetelijk. De research met de – toen nog – Technische Hogeschool in Delft. De samenwerking met de – toen nog - Dienst van het IJkwezen. De medewerking van zó ontzettend veel mensen die het kennelijk leuk vonden om een steentje aan het ‘project’ Tanido bij te dragen. Het enthousiasme van die mensen!  Ik denk er mijn leven lang met diepe dankbaarheid aan terug.

Na de eerste jaren “alles alleen te hebben gedaan”, leerde ik mijn vrouw Ellen kennen. Het duurde niet lang of zij was ook volkomen door de zaak (en door mij) in beslag genomen. Wat zeg ik? Ze was voor de andere volle 50% aandeelhoudster in de onderneming. 22 Jaren deelden we lief en leed. Zowel zakelijk als privé. Ze overleed veel te vroeg op 2 juni 2012. Een enorme schok voor iedereen. Maar we doen de zaken nog steeds in haar geest en we hebben allemaal het gevoel dat Ellen vanuit hogere sferen met ons mee blijft kijken…

Over wat Tanido allemaal doet en gedaan heeft ga ik niet uitwijden. De website geeft u daarover alle informatie. Ik ga ook niet opscheppen over mijn eigen CV, opleidingen en mijn diploma’s (want dat zijn er niet zo veel). Kort gezegd: ik verhuur mijn stuurmans-ervaring aan iedereen die er mee geholpen kan worden. En ja, klanten helpen; dat doen we bij Tanido graag!

Waar ik wél graag over praat is het team dat achter deze business staat! Op-en-top professionals en stuk voor stuk allemaal zéér bijzondere persoonlijkheden. Zonder klef te willen klinken: wát een enthousiaste kanjers! Veel meer zal ik niet over het Tanido-team zeggen, maar de prachtige reacties van onze opdrachtgevers spreken boekdelen.

‘Big cargo problems make us smile’ staat er op de homepage. Wij (en onze opdrachtgevers) zijn er van overtuigd dat we daar geen woord te veel mee zeggen. Ik zou zeggen: probeert u ons maar eens uit!

Met vriendelijke groet,

Jaap Beemster, LWT, NP