Controle van luiken

Zegelen en ontzegelen van luiken:

Voor het vervoer van sommige ladingen moeten de luiken verzegeld worden. Wij kunnen hiervoor zorgen en geven na afloop van het verzegelen van alle toegangen tot een ruim een certificaat af met alle zegelnummers.

Bij aankomst in de loshaven van een schip met verzegelde ruimen moeten de zegels verwijderd worden, nadat gecontroleerd is of de zegelnummers nog steeds aanwezig zijn en de nummers overeenkomen met het in de laadhaven afgegeven certificaat. Ook voor deze service zijn wij altijd beschikbaar.

Testen op waterdichtheid

Hose en Chalk test:

Dit survey wordt door twee surveyors samen uitgevoerd.

Bij het uitvoeren van een Chalk test wordt de bovenzijde van alle compression bars bedekt met krijt. De luiken worden vervolgens gesloten en weer geopend, waarna de rubber pakking van de luiken geinspecteerd wordt om de krijtafdruk op de pakkingen te bekijken. Als de afdruk van de compression bar niet overal doorloopt is dat een indicatie dat een luik onvoldoende goed op de pakking gedrukt wordt. Een chalk test toont voornamelijk aan of de luiken voldoende uitgelijnd zijn  en of de pakking overal aangedrukt wordt. Het is geen test om aan te tonen of een luik weer bestendig is.

Bij het uitvoeren van een hose test wordt water onder druk op de aansluitingen tussen de diverse luiken/ luikhoofd gespoten. Een surveyor staat in het ruim om te kijken of er nergens water naar binnen lekt.

Ultrasoon testen:

Met behulp van een zender en ontvanger wordt beluisterd waar een pakking niet goed aansluit, hiermee kunnen mogelijke bronnen van lekkage opgespoord worden. Met behulp van ultrasoon testen kan aangetoond worden of een luik weerbestendig is.

De kennis hiervoor hebben wij ook in huis. Bij interesse, neem dan aub ruim bijtijds contact met ons op.